Alles over het Whole30 dieet

Zoals je misschien in een van mijn vorige blogposts hebt gelezen is een van mijn doelen om een maand lang het Whole30 dieet te volgen. Die maand is aangebroken, vanaf morgen eet ik 30 dagen lang volgens de Whole30 principes. Mijn ervaringen deel ik na afloop uiteraard met je via mijn blog. In dit artikel leg ik uit wat het Whole30 dieet is en deel ik mijn meest gebruikte websites voor informatie en recepten. 

Wat is het Whole30 dieet? 

Het Whole30 dieet is een 30 dagen programma gericht op het resetten van je gezondheid. Je eet 30 dagen lang overwegend onbewerkt en suikervrij waardoor je gezondheid niet alleen een boost krijgt, maar je vaak ook wat overtollige kilo’s kwijt raakt. Wat je in ieder geval niet mag eten tijdens het Whole30 dieet?

  • Zuivel
  • Peulvruchten
  • Granen
  • Toegevoegde suikers
  • Alcohol
  • Junkfood en ander gebakken voedsel

Zoals je aan de verboden voedsel lijst kunt zien is het dieet hierdoor automatisch wat lager in koolhydraten. En blijven er natuurlijk genoeg voedselgroepen over waar je wel ongestoord van kunt genieten zoals fruit, groenten, vis, gevogelte, vlees en noten. Omdat het Whole30 dieet enorm populair is kun je online inmiddels ook heel veel verschillende recepten, weekmenu’s en boodschappenlijstjes vinden. Hieronder deel ik mijn favoriete bronnen voor Whole30 inspiratie. 

Favoriete websites voor informatie en recepten

  1. https://simoneskitchen.nl/wat-is-een-whole30-en-de-resultaten/ Hands down de fijnste Nederlandste website met zowel Simone’s ervaring met het Whole30 dieet als een hele rits toegankelijke recepten.
  2. https://whole30.com De officiële Whole30 website met alle spelregels, recepten en andere inspiratie. 
  3. https://www.bulletproof.com/recipes/whole-30/best-whole30-recipes-1b2b2g3c/ Een leuke verzameling met lekkere Whole30 recepten. 

Benieuwd wat het dieet mij gaat opleveren? Hou mijn blog in de gaten voor een update! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *