Must watch: 5 Inspirerende Netflix documentaires

Als afwisseling op boeken, blogs en podcasts is het soms heerlijk om achterover te zitten en je te laten inspireren door een goede Netflix documentaire. Heerlijk na een drukke werkdag. Hieronder 5 inspirerende Netflix documentaires die je gezien moet hebben. Met deze Netflix tips leer je meer over je lichaam, geest én de wereld! Start je Netflix maar vast op.

The Goop Lab

Gwyneth Paltrow ontdekt de wondere wereld van de spiritualiteit en wellness. De 6 afleveringen, gericht op trends en thema’s van nu, zijn een waar genot om naar te kijken. De aflevering over psychedelica en de koude douche vond ik zelf erg interessant.

Heal

In deze documentaire onthullen spiritueel leiders en artsen het bijzondere verband tussen de menselijke psyche en fysiek gezondheid. Deze documentaire was voor velen een reden om anders te gaan leven en heeft mij ook geïnspireerd om meer los te laten en aan de slag te gaan met chronische stress en negatieve emoties.

Minimalism: A Documentary About the Important Things

De titel van deze Netflix Documentaire zegt eigenlijk al genoeg, minimalisme staat centraal. De twee hoofdpersonen Joshua en Ryan, weten goed uit te leggen waar het bij minimalisme echt om draait. Je richten op wat echt belangrijk is voor jou. Deze focus leidt vanzelfsprekend tot minder ballast en meer geluk in je level. Een gerelateerde inspirerende Netflix documentaire is de nieuwste film van Joshua en Ryan “The Minimalists: Less is Now”.

Tony Robbins – I am not your guru

Iedereen die zich ook maar een beetje verdiept heeft in zelfontwikkeling kent Tony Robbins. Veel coaches passen zijn technieken toe en menig millenial-ondernemer is al bij een van zijn seminars geweest. In deze Netflix Documentaire kijk je mee met een van zijn beroemde seminars, waarin hij deelnemers motiveert om het beste uit hun leven te halen. Daarnaast krijg je ook een bijzonder kijkje achter de schermen.

What the Health

Forks over Knives was een van de eerste documentaires die ik keek over de invloed van voeding op je gezondheid. Niet veel later kwam “What the Health” uit. Veel principes zijn hetzelfde. De meeste mensen weten inmiddels ook écht wel wat de invloed is van slechte voeding op je lichaam. Én toch kan het zo heerlijk motiverend en inspirerend zijn om een docu te kijken die dit goed voor je samenvat met als bonus de heerlijk Amerikaanse praktijkvoorbeelden.

RBG

Een super mooie documentaire over het leven van de Notorious RBG, Ruth Bader Ginsburg. Een voorvechtster van vrouwenrechten in de tijd dat het helemaal niet normaal was dat vrouwen studeerden en rechter werden van het Hooggerechtshof. Heel bijzonder om ook een kijkje te krijgen in de persoonlijkheid van Ruth.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *