5 Leukste Filmtheaters van Amsterdam

Yes, eindelijk! De bioscopen zijn weer open. Als ware film liefhebber kan ik echt niet wachten en heb ik meteen een filmdate gepland met vriendinnen. Er gaat niets boven wegzakken in een heerlijk comfortabele bioscoopstoel met wat snacks en een glas wijn. Gelukkig voor de filmliefhebbers onder ons zit Amsterdam vol met mooie, knusse en bijzondere filmhuizen. In deze lijst deel ik de 5 leukste filmtheaters van Amsterdam:

The Movies

Met stip op 1 mijn favoriete filmtheather. Als je hier over de drempel stapt voelt het alsof je terug gaat in de tijd. Dit filmhuis is de oudste nog in gebruik zijnde bioscoop in Amsterdam en dat zie je meteen aan het art-deco-interieur. Je vindt er ook een heerlijk knus café waar je voor of na de film lekker kunt bijkletsen.
https://www.themovies.nl/

Filmhallen

Dinner and a movie is een heerlijke combinatie die je hier makkelijk kunt maken. De Filmhallen zit namelijk in hetzelfde gebouw als de Foodhallen, waar je meer dan 20 heerlijke food stands vindt. Zelf smokkel ik regelmatig een lekker gebakje van Petit Gateau mee naar de film. Wat ook heel fijn is aan dit filmhuis is dat het film aanbod bestaat uit zowel blockbusters als arthouse films. Je hoeft dus eigenlijk nooit meer naar een massale bioscoop als Pathe!
https://www.filmhallen.nl/

Studio K

Dit filmhuis/café/restaurant wordt volledig gerund door studenten en dat merk je meteen aan de toegankelijke kneuterigheid van het geheel. De perfecte plek om op een regenachtige zondagmiddag in je joggingsbroek naartoe te rollen.
https://studio-k.nu/

Cinecenter

Deze parel is een centrale ontmoetingsplaats voor gezellige filmdates vlakbij het Leidseplein. Behalve het grote aanbod van buitenlandse films is dit vooral een fimhuis zonder al te veel poespas. De zaaltjes zijn knus en de bar gezellig.
https://cinecenter.nl/

Kriterion

Een begrip onder studenten vanwege de ligging dichtbij de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast komen studenten hier ook graag voor een biertje in het gezellige cafe of op het terras. Op woensdag is er in Kriterion Film e Pizza. Genieten van een goede film met een smakelijke pizza van de Pizzabakkers!
https://www.kriterion.nl/

Wat vindt jij de leukste Filmtheaters van Amsterdam?

2 reacties op “5 Leukste Filmtheaters van Amsterdam”

  1. Zo mee eens met de eerste drie! Moet zeggen dat Pathé Arena soms wel fijn is op een regenachtige dag. Minimale loopafstanden als je met de auto bent.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *