Mijn favoriete FIRE en personal finance blogs

Het zal de meeste van jullie niet ontgaan zijn. Waar de FIRE (Financial Independence Retire Early) beweging eerst vooral een Amerikaans fenomeen was, hebben de Nederlandse FIRE-blogs inmiddels een vast plekje in onze leeslijsten weten te bemachtigen. In deze post deel ik mijn favoriete Nederlandstalige FIRE en personal finance blogs.

  1. Lekker Leven met Minder
  2. Geldnerd
  3. SoChicken

Lekker Leven met Minder

Op “Lekker Leven met Minder” vindt je zo veel nuttige informatie, bespaartips en persoonlijke verhalen, dat het eigenlijk meer een platform is dan een standaard blog. Vooral de rubriek “waar doen ze het van” bevat mooie persoonlijke verhalen en interviews dat ik keer op keer weer geïnspireerd raak.

https://lekkerlevenmetminder.nl/

Geldnerd

Geldnerd is in mijn ogen echt een expert op het gebied van FIRE en geldzaken. Hij legt complexe financiële zaken op een duidelijke manier uit en neemt de lezer vaak mee aan de hand van persoonlijke voorbeelden. Deze persoonlijke toch zorgt er voor dat ik op de hoogte wil blijven van de FIRE journey van Geldnerd waardoor ik wekelijks even check of er een nieuwe blogpost gepost is. Vooral de

https://www.geldnerd.nl/

SoChicken

Dit is geen typische FIRE-blogger. De oprichter van SoChicken, Jelle Hermus, noemt zijn website een praktische liefdevolle omgeving om te “broeden op een leuker leven”. Je vindt hier ontzettend veel positieve content. Toevallig is Jelle zelf aanhanger van de FIRE-beweging waardoor er geregeld interessante artikelen voorbij komen over dit onderwerp. Juist het feit dat dit geen typische FIRE blog is maakt het zo leuk om te lezen. Veel mensen associëren financieel bewust leven namelijk met ongezellig, sober etc. en Jelle laat zien dat FIRE heel goed samengaat met een positief en leuk leven.

https://sochicken.nl/

Wat zijn jouw favoriete FIRE-blogs?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *